Древните вавилонци ни учат как да забогатеем бързо! Пробвайте, работи безотказно!

loading...

Да забогатееш не е чак толкова трудна – всичко започва със спазването на една много проста концепция: Плащай първо на себе си. Това поне е изводът, който може да се направи от класическата финансова книга The Richest Man in Babylon („Най-богатият човек във Вавилон), колекция от притчи от 1926 година.

В една от тях се разказва за Аркад – синът на скромен търговец, член на голямо семейство, който се е смятало, че няма почти никакви шансова да се замогне, пише profit.bg

 Той обаче се превръща в най-богатия човек в древен Вивилон, следвайки съветите на богаташа Алгамиш, който е раздавал кредити.

Един ден група приятели на Аркад го помолили да им даде съвет. Те го попитали как е станал толкова богат и как те могат да достигнат неговия успех. Аркад им казва това, което някога му е казал Алгамиш: „Важно е да спестявате пари, преди да ги харчите. Това е много по-добре, отколкото да пестите пари, които после забравяте“ „Кажете си следното – „част от това, което изкарвам, мога да го задържа за себе си“. Кажете си това на сутринта, когато станете. Кажете си го вечер. Кажете го през нощта. Казвайте го всеки час и всеки ден. Казвайте си го непрекъснато, докато тези думи не се изпишат като огън на небето“, съветва Аркад.

По-конкретно Аркад съветва приятелите си да заделят минимум 10% от това, което изкарват. Разбира се, всеки може да заделя такъв процент, какъвто смята за най-подходящ. Важно е обаче тази сума да се заделя постояно, всеки месец, без извинения. С нарастването на заделеното вие ще сте все по-стимулирани. Нова радост в живота ще ви окриля и ще ви дава неподозиран устрем към още по-добри резултати. Ще полагате по-големи усилия да изкарвате повече. Щом заделянето на 10% от дохода ви стане навик, насочете тези средства към действие.

Аркад съветва своите приятели следното: „После се научете на това да направите така, че вашето съкровище да започне да работи за вас. Направете го ваш роб. Направете неговите деца и техните деца да работят за вас... Инвестирайте съкровището си с огромно внимание, така че да не го загубите“. 
 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби