Водката не е само за пиене! Има изключителни ползи от приложенията й в домакинството, вижте!

loading...

Предубеденото отношение към водката е оправдано, но понякога тази напитка може да бъде много полезна.

Дори ако сте един от тези, които не може да толерирате алкохола, една бутилка от най-евтината водка трябва да имате в резерв, и ето защо.

Приложения на водката у дома

Водката се използва не само за облекчаване на напрежението, неговите полезни свойства са толкова широки, че „вкусен“ призован на списък.

Елиминира миризма на цигари Задимени автомобилни седалки ще се освежат, ако се напръска върху тях водка, смесена с вода в съотношение 1:1. Същият инструмент ще премахне старите петна по тапицерията, не само от автомобила, но и от вътрешни места. В допълнение към всичко алкохолът почиства мебели, и нейната миризма бързо се изпарява.

Тя почиства стъкло Разредената водка може да замени течност за измиване на стъкла, огледала и лещи на очила.

Битки с мухъла Понякога изисква много усилия, за да се почисти по ръбовете между плочките. Водката улеснява тази задача! Просто пръскате в нейната чиста форма фугите на плочките и след 5-10 минути, изплакнете с гъба.

Предпазва растенията Често любимите стайни растения завъждат листни въшки. Водката идва на помощ. Навлажнете тампон в течността и избършете засегнатите листа и стъбла – растението е спасено.

Тя придава блясък керамика, порцелан, стъкло и метални части, дори и в банята ще блеснат като нови, ако ги избършете с напоена с водка кърпа.

Измийте полилея Любителите на кристални полилеи с малки елементи знаят какво е трудна работа – измиване на полилей. Докато не са пробвали водка. Разреждате 3-4 супени лъжици 0,5 литра вода и пръскайте върху полилея, разтворът ще премахне запрашаването. Преди такова почистване трябва сложите под полилея голяма абсорбираща кърпа.

Премахва петна от сапун Сапунерката се напръсква с разтвор от водката и се изплаква след няколко минути, пише "За жената".

Освежаване на обувки За да премахнете миризмата на пот във всяка обувка, трябва да се пръска вътре разтвор водка и се оставя да изсъхне.Стават като нови

Разбира се, можете да направите всички тези трикове и с друг алкохол, но не забравяйте, че някои напитки могат да оцветяват. Ако тези трикове, които правите с водка, са ви харесали, споделете тази статия с приятелите си!

 

 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби