Това са сигурните признаци, че душата ти е преждевременно и безвъзвратно остаряла

loading...

Всяка дама иска да остане завинаги млада! Промяната, която се случва в течение на годините е не само с телата ни, но също така и с душевното ни състояние, мъдростта и опита, който придобеваме.

Забързани в ритъма на живат, който живеем, вече не се радваме на нещата, които допреди няколко години са им носили несравнимо удоволствие.

И вместо да излязат с приятели навън и да се забавляват, те предпочитат да се затворят вкъщи и да се отдадат на почивка.

Нека разберем заедно кои червени лампички са предупреждение, че душата ни е остаряла, пише "За жената".

Повече не ти е интересно да учиш

Постоянната жажда да получаваш нови знания и стремежът към открития е нещото, което отличава човека с младежки дух от душевно остарелите хора.

Сигурно си срещала бодри старци, които карат ски, покоряват върхове и учат чужди езици. Ако си още далеч от тази възраст, но желанието ти да научаваш нови и нови неща отдавна се е изпарило, има за какво да се притесняваш!

Не изпитваш ярки емоции

Понякога ти се случва да мислиш, че си лишена от всякакви емоции и чувства. Вече не те радват обичайните неща, новият ден не ти носи удовлетворение и вероятно си забравила какво е да бъдеш истински щастлива. Може би страдаш от тежка депресия. Или просто душата ти е преждевременно остаряла.

Не чувстваш любов

Любовта за теб се е превърнала в навик. Повече не чувстваш пеперуди в стомаха, когато срещнеш половинката си и все по-малко мечтаеш за съвместното ви светло бъдеще. Освен вероятността просто да си разлюбила партньора си, този признак сигнализира и за душевна старост. Това е много тревожен знак, над който си струва да се замислиш!

Вечно си нацупена и недоволна

Лицето ти вечно изразява недоволство – към колегите, към приятелките и най-вече към самата теб. Ти вече не се обичаш и не се грижиш за себе си, а какво остава за околните… И най-малките дреболии те изкарват извън нерви, а раздразнението и фразата „а едно време…“ са се превърнали в постоянни твои спътници!

Стремиш се към уединение

Шумните купони вече не са за теб. И дори когато колегите ти от работата те викат да излезете, за да се позабавлявате, ти вежливо отказваш. Да, всеки има нужда да остане сам със себе си, но ако леглото се е превърнало в най-добрия ти приятел, следва да се замислиш сериозно.

Превърнала си се в безразличен циник

По-рано не можеше да сдържиш сълзите си при вида на беззащитно кученце на улицата или на някаква социална реклама по телевизията, а сега отегчено прецъкваш каналите в търсене на поредното развлекателно шоу. Признай си: вече не те вълнуват чуждите неволи и дори приятелка да ти сподели проблемите си, те или ти се струват незначителни, или просто ти е все едно.

Престанала си да се грижиш за себе си

В никакъв случай не те призоваваме да се гласиш като за дефиле по червения килим, но ако гледаш на грижите за себе си като на „рутина“, която ненавиждаш, то това е много сериозен знак. Първо си спряла да се гласиш за работа, след това – да си миеш зъбите… Вземи се в ръце! Ако си далеч от 70-те години, подобно поведение може да сигнализира само едно – че душата ти е остаряла много по-бързо, отколкото тялото ти!

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби