Дар от древните тибетци! Това, което виждате лекува всички болести! Не сте и допускали, че този мощен лек е именно

loading...

Чудодейната тибетска гъба е балсам за целия организъм

През последните години в България все повече навлиза лечението с прословутата тибетска гъба.

Тази чудодейна гъба намира широко приложение най-вече сред жителите на Кавказ, откъдето тръгва нейното разпространение.

Днес тибетската гъба, която се среща и под името кефирна гъба, достига до нас благодарение на хората, които са се убедили в лечебните й свойства и са успели да я съхранят през годините.

Тя се състои от малки кефирни зрънца, които съдържат много полезни вещества. По своята външност това чудо на природата не прилича на никоя от гъбите, които ние познаваме. По скоро може да бъде намерена прилика с любимия на мнозина карфиол. За да се проявят полезните свойства на кефирната гъба , тя трябва да бъде поставена в съд с прясно мляко. Целта е млякото да ферментира. Трябва да се предвиди по-голям съд, защото напитката значително увеличава обема си. След този процес се получава така наречения кефир.

За да се сдобием с вълшебното питие са достатъчни само няколко зрънца от чудодейната гъба, добавени към 250 мл. прясно мляко, което може да бъде както краве, така и овче или козе. Важно условие е млякото да не бъде топло, защото може да убие полезните свойства на тибетската гъба. Сместа се поставя в съд, който се затваря плътно и се оставя да престои извън хладилник за около 24 часа. Вследствие на ферментацията се получава газирано слабоалкохолно питие – кефир.

Освен в прясно мляко чудодейната гъба може да ферментира и във вода, затова тя бива два вида – млечна и водна. Двете гъби се различават по своите външни белези – млечната е съставена от бели зрънца, а водната – от прозрачни.

Кефирът се пие сутрин, 30 минути преди храна. Ако приемате лекарства се препоръчва напитката да се консумира поне два часа след като сте изпили хапчето.

Тибетската гъба е истинско чудо за целия организъм. Лечебните й свойства се прилагат при камъни в бъбреците, диабет, анемия, болести, свързани с обмяната на веществата, при заболявания на черния дроб, стомаха и жлъчката. Кефирът допринасят за повишаване на физическата активност, подобряване на паметта и изчистване на организма от токсини. Вълшебната напитка се препоръчва и за хора, които са в добро здравословно състояние, защото тонизира и ободрява тялото и ума.

Възможно е в първите дни след консумацията на този уникален коктейл да почувствате леко неразположение в стомаха. То обаче отшумява бързо.

Напитката от тибетска гъба си приема около месец, след което се прави десетдневна почивка./chudesa

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби