Шефът на ГДБОП избухна: Изпуснахме пласьор на мигранти и жени

loading...

 

Разбитата престъпна група се е занимавала с трафик на мигранти и трафик на жени с цел проституция. Благодарение на съвместната екипна работа служителите на ГДБОП са  я неутрализирали. Това обясни на брифинг в прокуратурата ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров, пише лупа.

Заедно с него участие в пресконференцията взеха наблюдаващият прокурор Камен Господинов и директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов. "Към наказателна отговорност са привлечени 10 лица. Реално задържани са 8 лица, защото при акцията единият от групата успя да избяга, а друг въобще не бе намерен.

За трафик на хора са обвинени 4 лица. На всички 8 лица са повдигнати обвинения за участие в тази престъпна група. На задържаните 8 лица са наложени мерки за задържано за срок до 72 часа. Утре в Специализирания наказателн съд ще се реши дали мярката им ще бъде постоянен адрес", съобщи наблюдаващият прокурор Камен Господинов.

"От началото на годината тази група е в нашето полезрение. Имахме съмнения, че те са отговорни за палежа на Граничната служба във Видин. Вчера стана ясно, че се готвят да прекарат мигранти на румънския бряг с лодката на лидера на групата.

Искам да кажа, че тази лодка е специлано изпълнение и развива до 170 км/ч. Заедно с колегите от Видин задържахме групата, която превозваше мигрантите и по същото време колегите атакуваха острова. Когато слязохме на този остров, всички се разбягаха и за вас най-вероятно ще представляват интерес кадрите заснети с дрон. Така или иначе тази група е неутрализирани", обясни Ивайло Спиридонов. 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби