Властите още крият! Взрив като Чернобилския отново разтърси Русия! Вадят трупове!

loading...

Проваленият ракетен тест, който завърши със смъртта на петима учени миналата седмица в руската част на Бяло море, е включвал малък ядрен реактор.

Това твърди сп. Тайм, цитирайки учен, работил в института 

"Институтът работи върху дребномащабни източници на енергия, които използват "радиоактивни материали, включително делящи се и радиоизотопни материали" за Министерството на отбраната и за граждански цели", коментира Вячеслав Соловьов, научен директор на института. 

Мъжете, чието погребение бе в понеделник, са национални герои и "елитът на Руския федерален ядрен център", обяснява директорът на института Валентин Костюков във видеото, което също е публикувано на официален уебсайт в Саров, посветен на град с висока сигурност до ядрени изследвания на по-малко от 400 километра източно от Москва. 

Взривът от 8 август е по време на тест на ракета, използваща "изотопни източници на енергия" на морска платформа в Архангелска област, близо до Арктическия кръг, съобщи руската държавна ядрена компания "Росатом". 

Първоначално Министерството на отбраната съобщава, че двама са загинали при произшествието, което каза, че включва тестване на ракетен двигател с течно гориво. Министерството не спомена ядрения елемент. 

Взривът е довел до леко увеличение на радиацията в пристанищния град Северодвинск, според съобщение на местния уебсайт, което по-късно е било премахнато, подчертава „Тайм“. Според руските военни радиоационният фон е в нормата, уточнява в. Монитор.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби