Разкриваме тайната: Как да изберем най-вкусната диня в магазина

loading...

 

Лятото няма как да мине без динята. Този сочен плод ни разхлажда в горещите дни и е един от любимите плодове на много хора. Но динята крие в себе си много повече. Тя е един от най - вкусните и полезни летни плодове. Съдържащ изключително много вода, този плод е използван като източник на вода в пустините, пише actualno.com.

В света има повече от петстотин сорта диня, между които можете да избирате. Знаехте ли, че освен червена, има розова, жълта, бяла и оранжева диня. Също така съществуват и дини без семки. Страхотно, нали? След като ви запознахме с ползите на динята, ще ви разкрием как можете да изберете правилната диня в магазина.

Тъй като динята има много дебела кора, понякога може да бъде много трудно да разберете какво се крие под нея. А колко разочароващо би било да купите диня, която не е вкусна или добре узряла? Ето защо е добре да знаете някои хитринки, които ще Ви помогнат да избирате диня в магазина.

Като за начало, погледнете дръжката на плода. Ако той е добре узрял, дръжата трябва да е суха и спаружена. Ако динята все още е зелена, дръжката е свежа и зелена и е добре да бъде оставена още няколко дни, докато узрее напълно.

Следващия трик, за който вероятно сте чували, е почукване по динята. Ако чуете глух звук, вероятно плодът не е добре узрял. Звукът, който трябва да чуете е чист и ясен. Той трябва да ви покаже, че вътрешността на динята е плътна и узряла. Също така можете да обърнете внимание на петната, върху динята. Зрялата диня се характеризира със зелен цвят и бели петна. Ако петната по нея са жълтеникави, то най-вероятно на динята и е нужно още време докато стане годна за ядене.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби