Завръщат ли се старите времена? Мъж извади пистолет и стреля в Дивия Северозапад

loading...

 

Група хора блокирали трафика на най-натовареното кръстовище във Враца, един от тях извадил пистолет и…

Безумна ситуация се е разиграла по време на почивните дни в центъра на Враца, съобщава BulNews. Група хора блокирали трафика на най-натовареното кръстовище в града – това на площад „Св. Софроний Врачански“ /бившия „Благоев“/.

Причината за показната сцена е сватбено тържество. Част от сватбарите били в такава еуфория, че решили да го покажат на всички.  Насред кръговото кръстовище празнуващите излезли от лъскавите си возила и спретнали невиждано шоу с музика и танци.

Адреналинът на един от сватбарите явно се вдигнал повече от допустимото, защото той ненадейно извадил от колата си пистолет и започнал да стреля във въздуха. Съботният ден се оказал доста запомнящ се и за неволните свидетели на предсватбената веселба.

Очевидците на зрелището разказват, че музиката на макс била придружена с възторжени викове. Мутренското поведение пък уплашило хората, които минавали по това време в района.

Празнуващите обаче не се смутили, а някои не спират и до днес да се хвалят с изявата. Видео от затварянето на трафика и стрелбата бе качено дори като стори на профила на един от сватбарите, а според запознати със случката мъжът с оръжието е Чавдар Костов.

Възмутени от поведението на младежа врачани призовават органите на реда да се самосезират и да го накажат с цялата тежест на закона. Очакваме бърза и професионална реакция от директора на полицията във Враца Янко Янколов.

Припомняме, че стрелбата на обществено място е престъпление от общ характер, което е подробно описано в Наказателния кодекс. Чл. 60 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия изрично посочва къде и кога е забранено да се носи оръжие.

Никой няма право да се разхожда с пистолет или пушка на обществени места, освен при осъществяване на охранителна дейност. Дори и при спортни и културни цели патрон в цевта или в барабана не бива да има.

В обществени заведения за хранене и увеселение, на политически, синдикални, културни и спортни мероприятия също е разписано, че оръжие не бива да се носи. Изрично е забранено боравенето с оръжие при и след употреба на алкохол, наркотични или упойващи вещества.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби