Ето го нарко имането на Ланеца в тузарския столичен квартал Манастирски ливади!

loading...

Огромното количество наркотици, открити от разследващи от ГД "Борба с организираната престъпност" и прокурори от Специализираната прокуратура, са били складирани в гараж в столичния кв. "Манастирски ливади", съобщиха от МВР. 

Той е бил нает от един от участниците в организираната престъпна група на Радмил Ранов - Радо Ланеца, която бе разбита при спецоперация на 7 и 8 август. 

Наемателят на гаража с дрогата също се издирва. За него е издадена Европейска заповед за арест. Намерените наркотици са от различен вид - амфетамини, хероин, кокаин и екстази. Открити са също автоматични огнестрелни оръжия, както и документи, свързани с престъпната дейност на групата.

Според първоначалните данни, гаражът е бил използван като склад за наркотици и място за разфасоване, а голяма част от дрогата е доставена "на едро" в различни опаковки, чували, сакове.

Иззети са: марихуана, разпределена в 110 пакета с различно тегло, два чувала и пет сака; 70 000 броя таблетки екстази, разпределени в седем пакета, два 3-литрови буркана с амфетамини на таблетки, течен амфетамин, както и 114 пакета амфетамини с различно тегло; хероин; 100 спейсбека (самозалепващи пликчета) с кокаин; два автомата "Калашников" и един "Скорпион"; седем електронни везни; вакуумираща машина; предпазно облекло (гащеризони, маски, ръкавици); четири тефтера с "черното" счетоводство на групата. Количеството и стойността на намерените наркотици все още се установяват.

Действията по разследването на групата продължават. До момента са повдигнати обвинения за участие в нея на 33-ма души, част от които се издирват и за тях са издадени Европейски заповеди за арест.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов определи разкриването на "склада" като много сериозен успех, тъй като разкритото количество наркотици е много голямо - около 100 кг.

За оръжието също ще бъде назначена експертиза, за да се установи дали не са използвани за други престъпления, добави Иванов. 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби