Ботьо Ботев посочи колко лесно ще бъде разкрит касапинът от Негован

loading...

 

Ситуацията около случая в Негован е много сложна. В историята на България имаме много случаи на подобно разчленяване. Но случай с двойно разчленяване не сме имали в практиката си. Поне в моята практика не е имало подобен фрапантен случай, пише блиц.

Това коментира топ криминалистът Ботьо Ботев пред Нова телевизия. Той подчерта, че тепърва ще започнат много спекулации по случая Негован. Много неща за кратко време трябва да се направят. Екипът ни е огромен и разностранен. Този екип трябва да работи в синхрон.

Именно от тази гледна точка трябва да имаме едно уважение към хората, които работят по случая, посочи той. Според мен в тази неясна обстановка, трябва възможно най-малко конкретни неща да се изнасят в публичното пространство. Подобни убийства у нас до сега не е имало.

Но тук има една особеност - на криминален език тези случаи са лесни за работа, доколкото трудността е в това да се установи кои са жертвите. Да убиеш и след това да разчлениш жертвата си е свързано с една особена психология на извършителя. Не бива да подценяваме и това, че за да направи всичко това, убиеца е предприел и определен риск да остави следи след себе си, до която ние да стигнем.

Тоест убиецът има сериозен мотив, за да извърши всички тези действия, обясни Ботев.

При тези убийства между жертвата и убиеца има връзка. Като се установят жертвите, вече не е толкова трудно да се стигне и до убиеца, посочи той.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби