Краят на една епоха! Затварят делфинариума във Варна!?

loading...

Природозащитници излязоха на протест с настояване делфинариумът във Варна да бъде затворен, съобщава bTV.

Според протестиращите такива паркове злоупотребяват с делфините, като ги държат в плен за представления и бизнес. Те напомнят и зачестилите смъртни случаи през последните години.

Въпреки демонстрацията пред сградата на делфинариума, представленията не бяха отменени.

Припомняме, преди седмици новородено делфинче почина пред очите на посетители на кафенето, което осигурява видимост към басейна под водната повърхност.

Природозащитниците са категорични, че шоуто е вид експлоатация, а сградата е твърде тясна за делфините, които имат нужда да плуват по 150 км на ден.

Тук са принудени да живеят в басейнче от 12 метра и когато шоуто свърши, вие се прибирате вкъщи, а те остават тук цял живот, негодуват екозащитниците.

От своя страна в своя писмена позиция от делфинариума посочват, че делфини, обитаващи делфинариуми, не могат да бъдат пуснати в дива среда,защото няма да се приспособят към нея.

"Ако пуснем един питомен делфин в дива среда, той не би оцелял. В условията на отглеждане в делфинариуми, делфините живеят много по-дълго, отколкото в дива среда. Това е резултат от постоянните персонални грижи, които се полагат за тях", казва се още в становището.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби