Разтърсващо! Клането в Негован едва не взело трета жертва, но се е

loading...

 

На 17 този месец беше получен сигнал за намерени части на човешки труп в района на село Негован. Самият оглед продължи няколко дни. Бяха събрани доказателства. Това заяви в ефира на Нова тв старши комисар Николай Хаджиев, зам.-шеф в ГДНП, пише блиц.

„Започнахме от нулата. Използвахме пълния обем от методи и способи, за да разкрием престъплението. При направен анализ се стигна до евентуалните извършители“, каза той. „На няколко места бяха забелязани въпросните лица и на база на намерените данни до този момент. На записи от камери се виждат заподозрените лица“, каза Хаджиев.

„Беше направен изключителен по обем анализ. Над 11 000 имотни сделки. Всички пенсионери, които последните 2-3 месеца не са си получили пенсиите. Жената не си е получила последната пенсия, а мъжът получава парите по банков път“, заяви експертът.

Той призна, че всички са били учудени как тези хора по никакъв начин не издават с поведението си, че са извършили такова зверство. "Едното от задържаните лица започна да споделя за извършеното деяние, а другото лице, след като видя какви доказателства сме събрали, също започна да разказва за убийството. Не видях съжаление. Поведението им показваше, че са притеснени, защото предвиждаха какви наказания ги очакват", каза той. "От дома са отнети накити и ценности и неголяма сума пари.

Убийството е реално за не повече от 4-5 хиляди", призна Хаджиев. По думите му, след като труповете са били оставени край водоема на Негован, джипът, с който са били превозени, е оставен на автомивка. "Престъплението е извършено през деня. Никой обаче от съседите не е чул нищо притеснително", каза криминалистът.

"Извършваме анализ, за да видим дали има и дружи жертви или престъпления, свързани именно с двамата арестувани за убийството", заяви Хаджиев. Двамата убити - Йордан и Марияна, са имали домашен любимец. По думите на извършителите на зверството обаче то не е убито, а пуснато в района на околовръстното шосе.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби