Говорят си сами. Гневен таксиджия попиля катаджиите, директно разкри най-мръсната им тайна

loading...

Таксиджиите се оказаха основна жертва на пътните полицаи в последно време. Катаджиите постоянно скубели от тях малки и по-големи рушвети, тъй като са наясно, че водачите на жълтите таксита треперят от загубата на точки, която може да ги лишат от работата им.

Това сподели таксиметров шофьор от известна столична компания за превоз.

Човекът обясни, че той и повечето му колеги и от други компании са се хванали за главата, защото катаджиите предпочитат да спират тъкмо жълтите коли и винаги намират за какво да пишат фиш.

„Редовно ни глобяват с по 10 лева за липса на колан, спират ни за проверки по няколко пъти на ден. И после си искат рушвета, който щеш не щеш, трябва да дадеш”, оплака се водачът. И добави, че дори да си най-стриктният на пътя, пак намират за какво да те глобят.

Той разказа, че полицаите прибират пари от тях, защото знаят, че таксиметровите шофьори са уязвими и ако изгубят определен брой точки, може да им се отнеме правоуправлението и да не могат да работят.

„Предпочитат да прибират рушвети от нас, защото картата с името ми и ЕГН-то се вижда, знаят ме кой съм и спокойно си прибират парите. При другите шофьори се плашат, защото не знаят кой стои срещу тях. Спукват ни от проверки”, жалва се таксиджията.

Човекът обясни и нелепо изискване на Закона за движение по пътищата – таксиметровият шофьор може да е без колан, докато в колата има пътник. Ако остане сам в колата обаче, задължително трябва да е притегнат към седалката. Тъкмо тази нелепица отваря вратичка на униформените, които веднага щом от колите слезе пътник, тичат да глобяват водачите на жълтите коли, пише lupa.bg

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби