Става страшно! Тревожни новини за ордите от хора, насочили се към България

loading...

 

В последните седмици рязко се увеличава броят на мигрантите, идващи от Турция към Гърция, пише блиц.

Само за седем дни в края на август на остров Лесбос са пристигнали 650 мигранти, предимно от Афганистан. Половината от общо 56 000 души, които са влезли в Европа от началото на годината, са се озовали в Гърция, сочи статистиката. Обстоятелствата принудиха Атина да активира план за действие при извънредно положение.

Увеличението в броя на чужденците се приписва на няколко фактора. От една страна подновените боеве в Сирия карат хиляди да бягат на север, а от друга – властите в Турция имат планове да върнат до 1 млн. сирийци в страната им. Ердоган заплаши да върне бежанците в Европа, ако споразумението с Анкара не се спазва и тя не получава обещаната помощ. „За нас опасност няма, защото бежанците само преминават през страната ни. Никой не иска да остава в България.

Запишем ли ги обаче като преминали през нашата територия, един ден ще ни ги върнат”, коментира преводачът от сирийски език Мажд Алгафари. Според него няма как към България да тръгне бежанска вълна от Турция.

„Ердоган не може да отвори границите. Дори да го направи, не той контролира трафика на мигранти, а занимаващите се с тази незаконна дейност.Ако те държат високи цени, потокът ще е по-малък и обратно”, поясни Алгафари. Той коментира и клип, разпространяващ се от дни в интернет. На него се вижда как бежанци прескачат гранична ограда с помощта на стълба. Твърди се, че кадрите са от границата ни с Турция. От „Гранична полиция” обаче не потвърждават дали наистина мястото е това. „С една такава стълба за 5 минути преминават около 30 души”, каза Алгафари.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби