Сложете край на мазните съдове с този таен и невероятен трик

loading...

 

Сезонът на барбекюто е в разгара си, но едва сега попаднахме на една тайна. Тя е свързана с това как бързо, лесно и до блясък може да изчистим скарата на барбекюта, пише jenata.blitz.bg

Оказа се, че начинът да върнем първоначалния блясък на доста изгорялата решетка е доста прост и непретенциозен.

Сигурно и вие често оставяте мръсната решетка да кисне цяла нощ, за да може после да я измиете лесно, но какво ще направите, ако ви кажем, че има доста по-лесен начин.

Попаднахме на интересен метод, открит от една жена. Той включва… найлонови торбички, каквито сме сигурни, че всички имате с изобилие у дома.

„В моята селска къща намерих изход от тази ситуация: накиснах всички прибори за барбекю в голямата бъчва за поливане за през нощта. Накратко, всичко беше накиснато перфектно. 

Но тайната ми е, че във водата сложих и найлоновата торбичка и всякакъв почистващи препарати, които са подходящи за тази цел“, споделя жената.

„Сега ще ви обясня по-подробно за какво иде реч. По-точно ще преразкажа какво е направил старият ми приятел в тази ситуация. 

Когато запържихме месото и грилът се охлади, той взе няколко найлонови торбички и щедро сипа течен сапун във водата, в която после сложи мазните решетки. 

Разбира се аз го гледах доста скептично. Все пак имаше смисъл в тези действия. 

Но на сутринта той взе накиснатите торбички и с тях почна да търка решетката. Ефектът бе умопомрачителен.

Без никакво търкане и усилия после просто изми решетката с хладка вода и тя бе лъскава и чиста като нова“, споделя жената.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби