Страшен удар по Десислава Иванчева! Няма да повярвате какво и се случи

loading...

 

Столичната общинска избирателна комисия отказа да регистрира Десислава Иванчева за изборите за местна власт на 27 октомври, пише блиц.

Кандидатурата на бившата кметица на столичния район "Младост" за кандидатира за кмет на София бе издигната от "Християндемократическа партия на България" на Ирина Абаджиева-Репуц.

Причината за отказа от регистрация е, че предложението е внесено в последния възможен ден по регламент - 24 септември, но след 17 ч., т.е., крайният срок е изтекъл. Това става ясно от мотивите на комисията. Предложението за издигане на Десислава Иванчева е представено извън законоустановения срок.

Комисията счита, че не следва да толерира неспазването на преклузивните срокове по Изборния кодекс, както и че всички участници в изборния процес следва да бъдат равнопоставени и третирани еднакво - се казва в мотивите за отказа.

Но неспазването на правилата не спира до тук. При приемане на документите с предложение приложение №63 от изборните книжа е представен електронен носител, който не съответства на приетия от ОИК-СО образец на електронен носител в структуриран вид на EXCEL. Решението подлежи на обжалване в тридневен срок. Десислава Иванчева и нейната заместничка в община "Младост" Биляна Петрова са под домашен арест, след като на първа инстанция бяха осъдени за поискан подкуп от състав на Специализирания наказателен съд.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби