Майката на загиналото дете в Разград тъгува непрестанно и отсече: Лекарска грешка уби детенцето ми

loading...

 

Лекарска грешка и немарливост може да е причинила смъртта на 11-месечното момченце, издъхнало в болницата в Разград. В това се съмнява майката на починалото дете, пише лупа.

Малкият бе приет в клиниката с пневмония, а няколко дни по-късно почина при усложнение от ротавирус. Тече проверка по случая, чакат се и резултатите от аутопсията.

„Искам истината да излезе – къде е проблемът, защо се е стигнало до там. Ако евентуално пък е имало нещо, защо не са ми казали. Защото аз съм майка и мисля, че трябва да го знам. Дори и да е фатален краят. Те са лекари и трябва да ми го кажат”, заяви Йоана Николова.

11-месечният Павлин влиза в педиатрията на разградската болница на 15 септември с 39 градуса температура. В епикризата е посочено, че има пневмония без  придружаващи заболявания.

„Казаха ни, че ще ни изпишат, защото пневмонията вече я нямало и просто ни държали заради стафилококи в носа”, разказа майката на починалото бебе - Йоана Николова пред Нова.

Детето почина в инфекциозното отделение, където е било преместено. На епикризата, която семейството получава от там, е посочена диагноза ротавирус. Освен двустранната пневмония имало и придружаващи заболявания -остра дихателна и сърдечна недостатъчност, както и мозъчен оток и анемия.

„След няколко дни ми дават нова епикриза от инфекциозното – със същата дата, то реално е стара дата. В документа бяха описани същите придружаващи заболявания, но имаше и допълнително - Синдром на Рей”, разказа почернената майка.

От болницата твърдят, че свиканата след фаталния инцидент лекарска комисия заключава, че и лечението и диагностицирането са правилни. Според директора на болницата д-р Гечо Жеков още при приемането на детето в педиатрия е започнато лечение с антибиотици. Заради вируса, лечението продължило в инфекциознота отделение.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби