Евелина Славкова отсече: Появата на "Няма такава държава" е закъсняла, няма как да стане

loading...

 

„От едно 8-минутно клипче се опитваме да се ориентираме какво ще представлява тази политическа формация“. Това каза пред БНР политологът от изследователски център „Тренд“ Евелина Славкова в коментар за учредената на 5 октомври партия „Няма такава държава“ с лидер Слави Трифонов, пише новини.бг.

Според нея е изненадващо, че учредяването е протекло на закрито и без медии, тъй като от предаването си по телевизията Трифонов и сценаристите му ясно са прокламирали политическите си позиции.

По думите на Славкова появата на „Няма такава държава“ е много късна. Според нея тя е трябвало да се появи на предсрочните парламентарни избори през 2017 година, когато имаше усещане за ерозия на ГЕРБ, което създава възможност за поява на нови политически субекти. Тогава беше и самият референдум, организиран от Слави Трифонов и той беше на гребена на вълната, защото референдумът получи сериозна подкрепа. 

Славкова изрази учудване, че сега се появява нова политическа формация, при положение че следващите парламентарни избори са чак през 2021 г. Според нея в следващите месеци ще получим отговор на въпроса защо формацията на Слави се появява точно сега. 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби