Пловдивчанка се влюби в "принц" във Фейсбук, но животът ѝ се превърна в ужасяващ кошмар

loading...

 

Наивна млада жена е станала жертва на страшно домашно насилие. Тя се влюбила в своя "принц от приказките", като се запознала с него във Фейсбук. Комуникирали няколко месеца, без да се виждат и накрая решили да се срещнат. Мъжът изглеждал като истински романтик, явил се с огромен букет от рози и така връзката започнала, пише блиц.

След известно време пловдивчанинът предложил на любимата си да заживеят заедно и тя се пренесла в жилището му. Жената имала предишен брак и 15-годишен син, с бившия си съпруг поддържала добри отношения. Детето живеело при съпруга й, защото тя била болна и трябвало да преодолее проблема си сама, без да травмира близките си. Скоро, след като се пренесла при новия си любим, бившият съпруг се обадил, за да обсъдят належащ проблем, свързан с детето им. Заради това новият любовник вдигнал чутовен скандал. Същите сцени на ревност се повторили и след няколко дни, когато по телефона звъннал стар приятел на жената. Скандалите станали ежедневие в живота на новата двойка и мъжът започнал често да посяга на любимата си. При един от побоите жената се озовала в болница със строшени зъби, след това обаче тя не подала сигнал в полицията, а продължила да живее с насилника си. При следващ зверски побой той счупил ключицата й.

След като отново била приета в болница, родителите на жената и бившият й съпруг, притеснени потърсили помощ от фондация "Джендър алтернативи". С нещастната млада жена, срината физически и психически, започнали да работят психолог и юрист. След като се съвзела, тя подала жалба в полицията и започнало дело срещу агресора. От "Джендър алтернативи" работили с бившия съпруг на жената и с детето й. Всички близки се сплотили около нея, за да я измъкнат от ужаса, който е изживяла. Насилникът вече се е сдобил с ограничителна заповед. Станало ясно, че предишният му брак се разпаднал заради подобно домашно насилие над съпругата му. Той признал пред психолози, че има проблем с алкохола и на него също му било помогнато.

Той бил включен в програма за преодоляване на алкохолна зависимост. Подобни случаи на домашно насилие има често. Само миналата година в Пловдив са гледани 234 дела за такава агресия. А градът под тепетата е на второ място по брой такива дела, каза на пресконференция адвокат Милена Кадиева от фондацията. По подобен начин след работа с "Джендър алтернативи" на млада жена да изплува от кошмар и да започне работа като графичен дизайнер. Жената живеела с мъж на семейни начала в чужбина. Била подлагана на терор и денонощен побой и се прибрала в България заедно с детето си. Бившият й партньор дошъл след нея и започнал да я заплашва, че ще отвлече детето й. От фондацията са помогнали на изплашената жена да спечели делото и да започне работа като графичен дизайнер.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби