Няма такава държава - на няма такъв адрес, Слави Трифонов регистрира партията си на несъществуващо място

loading...

 

 

Бившият шоумен Слави Трифонов е учредил партията си „Няма такава държава“ на несъществуващ адрес, пише Lupa.BG.

Според документите на пряснопоявилата се формация централата й се намира в столичния район „Възраждане“. Точният адрес, който до вторник вечерта бе свободно публикуван и на сайта на политическия проект, а днес вече е заличен, е на улица „Одрин“ №70, ет. 7, ап. 18. Наш репортер обаче установи, че там има единствено магазин и сервиз за алтернатори и… сграда в строеж.

По информация на Lupa.bg зданието дори още не е получило Акт16 и поне до края на годината няма да бъде официално открито. Но Трифонов вече е започнал да получава писма от свои фенове и бъдещи членове на партията си именно на адреса на този апартамент, въпреки че пощенски кутии все още не са монтирани. Не е ясно защо „Няма такава държава“ обявява несъществуващ офис.

Към момента адресът може да се види само в учредителните документи на формацията, подадени в съда за регистрацията.

Няма такава държава

Софийският градски съд трябва да се произнесе за допустимостта на „Няма такава държава“ в рамките на следващия месец. Споровете дали името на проекта на Дългия и ползваното от него лого със стилизирания национален флаг продължават, като юристи от ранга на проф. Огнян Герджиков обявиха, че това ще направи вписването на партията невъзможно.

В Закона за политическите партии не е ясно разписано изискване за седалището на управление на формациите, но остава голямата въпросителна защо Трифонов като неин лидер не я е вписал с адрес като останалите си 3 фирми – в НДК. И „Седем-осми“, и „Ермитаж Есте“, и „Сет 666“ се помещават там.

Иначе строител на суперлуксозната сграда е „Джи Ди Инвест Груп“, а шефът й – Георги Димитров обясни пред репортер на Lupa.bg, че не е инвеститор на проекта.

Според информационната табела на строежа това е Топ Хаус, а справка в държавните и частните търговски регистри ни отвежда до името на голямата фирма Реалвест, собственост на предприемачите Айнур Мустафа Гошкелов и Хайри Муса Кулов. Айнур Гошкелов е съпруг на бившия зам.-министър на околната среда и водите Фатме Илияз, която беше част от кабинета на Симеон Сакскобургготски, а Хайри Кулов е неин брат.

От вида на сградата става ясно, че седмият етаж е разположен на поне 200 кв. метра площ. Средната цена за ново строителство в района е около 1400-1500 евро на кв. метра., което означава, че Трифонов е извадил не по-малко от половин милион лева за централата на бъдещата си партия.

Lupa.bg

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби