Борисов бие тревога! Над 100 000 човека ще навлязат в наша територия, става страшно, военните се стягат да пазят

loading...

 

Няма сила, която да спре бежанците да навлязат на територията на Европа. Така премиерът Бойко Борисов, който коментира изявлението на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, че ще отвори „границите към Европейския съюз за сирийските бежанци“, пише блиц.

„Ако дойдат 50-100 хиляди на оградата и армията, и полицията да са там, нито аз, нито Каракачанов ще дадем заповед да се стреля. Оградата ще се събори и ще минат”, посочи Борисов. „България има перфектни отношения с Турция. Натискът от турската граница към момента е нулев”, заяви премиерът по повод изявление на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, че „ще отвори границите към Европейския съюз за сирийските бежанци”.

Той поясни, че в подобни критични ситуации най-правилното решение е да се поддържат дипломатични отношения. „В момента най-важна е дипломацията и да се спазва споразумението с турската държава”, посочи още Борисов.

„Колкото сме по-пестеливи с думите в тази ситуация, толкова по-добре. България има перфектни отношения с Турция”, заяви още премиерът. Все пак Борисов каза, че натискът на бежанци към днешна дата е нула. „Вчера имаше един човек, прибраха си го”, посочи премиерът. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов допълни, че страната ни е предприела нужните мерки. „Взели сме всички мерки – допълнителни съоръжения на границата, които да подсигурят Гранична полиция. Не трябва да се създава психоза в обществото. Ако се наложи – до 2 часа се реагира 2 хиляди души”, посочи Каракачанов.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби