БЕЗОЧИЕ! Поругаха паметника на разстреляните Дарина Министерска и дъщеричката й!

loading...

Паметникът на гроба на убитите на 29 октомври м. г. Дарина Министерска и дъщеричката й Никол е бил осквернен навръх годишнината от смъртта им.

Това съобщи вчера пред “Труд” Ваня Министерска, майка и баба на жертвите.

“В събота – на 26 октомври, бе отслужена панихида, бяхме се събрали доста хора на гробищата на Бакърена фабрика, – разказа г-жа Министерска. – Оставихме вази с цветя и играчки. На другия ден всичко бе изпочупено, разхвърляно и накъсано. С мъжа ми казахме на охраната, но наблизо няма камери. Потресени сме, защото се случва за втори път – същото стана на гробищата и на 40-ия ден от смъртта на Дарина и Никол. Убедени сме, че това не са случайни посегателства, а целенасочени – за психически тормоз върху нас. Дори с опасност да провокираме отново тези хора, не смятам, че трябва да си премълчим”, добави почернената родственица.

23-годишната Дарина и Никол – на 1 годинка, бяха застреляни от частния охранител Викторио Александров. Той е баща на детето, който дни преди двойното убийство се разделил с майката.

Във фейсбук вчера Ваня Министерска написа, че обвинителният акт срещу Александров вече е внесен в Софийския градски съд, разпределен е на състав и предстои да се насрочи дата за делото. “Сега започваме да чакаме нов срок, двумесечен, през който съдебният състав трябва да се запознае с материалите по делото. В краен случай ще има дата за заседание по коледните празници… Времето не лекува, нито пък се свиква с болката. Научихме се да се усмихваме насила, да говорим насила, да съществуваме насила!”, пише още майката на Дарина и баба на Никол.

Процесът срещу двойния убиец Викторио най-вероятно ще бъде един от първите, които ще се гледат след промяната на Наказателно-процесуалния кодекс (НПК), изключващи съкратено съдебно следствие при умишлено причинена смърт. Те влязоха в сила от 26 октомври т. г. Обвинението е по чл. 116 от Наказателния кодекс и по този текст подсъдимият може да получи и доживотна присъда без право на замяна. Дори да направи пълни самопризнания, присъдата му няма да се намали автоматично с една трета и той да получи около 20 г. затвор, както това се случваше преди промяната на НПК.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби