US експерт алармира: Руски хиперзвукови ракети „Кинжал” поразяват София за 11 минути

loading...

 

Aмериканският военен експерт Алън Къмингс публикува доста плашещ свои анализ във военното издание War on the rocks. Според него новите руски хиперзвукови ракети „Кинжал”, изстреляни от Финския залив, могат да стигнат до София, която е на 1200 км оттам, и да я ударят за 11 минути. Русия пусна ВИДЕО от стрелба с "Кинжал" от кораб за борба с подводници За сравнение, традиционните крилати ракети „Калибър”, изстреляни от същото място, биха долетели до столицата на България за около два часа.

„Руските хиперзвукови способности за оръжие са насочени главно към две цели: Западът (особено НАТО) и периферните страни на Русия като Финландия, Прибалтика, Украйна и Грузия. Това прави местата в Западна Европа толкова уязвими за удари, инициирани от руска територия, тъй като Прибалтика, Украйна и Грузия са били в ехоловата епоха.

Русия активно разработва хиперзвукови оръжия, които биха ѝ дали бързо победа без бой в случай на конфликт и да вземе инициативата при преход от риторика към кинетичен удар“, посочва Къмингс. „Подчертаването на възможностите на новите ракети е предупреждение към западните лидери „да не се месят насилствено” в руските работи“, убеден е Къмингс. „Пренасочвайки огневата линия към западните граници на Русия, „Кинжал“ може да достигне Лондон, Париж или Рим еднакво бързо.

Казано по друг начин, хиперзвуковите оръжия означават, че хипотетичната цел на разстояние 1200 мили има същата възможност за предупреждение като тази на около 100 мили от дозвукова криминална ракета“, допълва Къмингс в своя анализ, пише блиц.
 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби