Полицейски началник забрани на подчинените си да спасяват удавник и те просто гледаха как бавно умира

loading...

 

 

Британският полицейски инспектор Хари Крос наредил на подчинените си да не спасяват давещ се мъж и полицейските служители просто гледали последните му мигове. Полицейският началник е признал, че наистина е дал такава заповед, когато служителите на реда са пристигнали на мястото на произшествието. Впоследствие Джон Бърн се е удавил с автомобила си в река Темза, Англия, съобщава „Сън“.

В деня на трагедията 39-годишният Джон, който има малко дете, поставил две дъски над тясното устие на реката и се опитал по този начин да премине с колата си. Мъжът правел това не за пръв път, но нещо се объркало: ванът паднал във водата и бил понесен от течението.

„Първото нещо, което ни съобщиха, беше, че неговият ван е паднал в Темза. Ние използвахме всички възможни ресурси, за да разберем пълната картина на случващото се. Обърнахме се за помощ към хеликоптерното подразделение“, разказва Хари Крос.

Полицейски началник забрани на подчинените си да спасяват удавник и те просто гледаха как бавно умира (СНИМКИ)

Починалият Джон Бърн

Помощникът на инспектора, Дарън Стюарт, предостави на съда извадки от телефонните разговори между полицията и жител, който съобщил за инцидента.

„В 20:22 той каза, че предното стъкло напълно е под водата, а след това каза: Вече не виждам мъжа, чуват се викове. Колата се движи по реката, човекът просто вика“, казва Дарън Стюарт.

Полицейски началник забрани на подчинените си да спасяват удавник и те просто гледаха как бавно умира (СНИМКИ)

Полицейският инспектор Хари Крос

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби