РЕШЕНО! Ето кога БСП ще избере ново ръководство

loading...

Пленумът на БСП реши да започне процес на нови избори в партията, през април преди конгреса ще имаме пряк избор на председател. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседание на пленума на БСП, предаде БГНЕС.

“Приехме решение структурите по места да започнат анализа всяка една конкретно за своя резултат. Да старитраме отчетно-изборната кампания от 1 декември, която да приключи през май догодина и през април преди конгреса да имаме пряк избор на председател. В отчетно-изборната кампания да се отчете изтеклия мандат, анализа на резултатите и да се номинират от структурите по места кандидатури. Ще имаме нови общински председатели, нови областни председатели, предложения за делегати на конгреса, номинации за председател с пряк избор и т.н. Започваме този процес на нови избори в партията. Ние го наричаме цикъл – отчет и избори”, каза Нинова.

“Вътрешната опозиция иска оставката ми пред медиите, но не и по време на пленума”

“Приехме решение структурите по места да започнат анализа всяка една конкретно за своя резултат. Да стартираме отчетно-изборната кампания от 1 декември, която да приключи през май догодина и през април, преди конгреса, да имаме пряк избор на председател. В отчетно-изборната кампания да се отчете изтеклият мандат, анализа на резултатите и да се номинират от структурите по места кандидатури. Ще имаме нови общински председатели, нови областни председатели, предложения за делегати на конгреса, номинации за председател с пряк избор и т.н. Започваме този процес на нови избори в партията. Ние го наричаме цикъл – отчет и избори”, обяви Нинова и добави, че до момента са приели доклада на Националния предизборен щаб и изпълнителното бюро за резултатите от изборите.

„Оценката е добро представяне, но недостатъчно, защото имахме повече възможности. Приехме решение структурите ни по места да започнат анализ за своя резултат“, заяви тя и добави, че т.нар. „алтернативен“ доклад за изборите е бил отхвърлен с 86 на 20 гласа.

Попитана дали са поискали оставката й в зала, Нинова каза, че тя е била поискана пред медиите, а очи в очи не са й я поискали.

„Не е за пръв път. И друг път се е правела кампания преди пленумите с много нажежаване на напрежение и на страсти, а вътре да не се случва това. Редът би трябвало да е обратно“, отговори тя.

Няма разцепление в БСП

„Категорично не приемам аргумента за разцепление и разединение в партията. Обясних на другарите си защо. Щях да го приема и страшно да се разтревожа, ако зад тези 50 подписа, макар че се оказаха 21, ако зад тях стояха 21 или 50 партийни организации. Това щеше да е катастрофа за партията. Ако зад това писмо стоят 50 общински организации, това е тежко. Направихме проверка и се оказа, че в нито една от организициите не е приемано такова решение, не е обсъджан такъв доклад. Те не са упълномощавани да го изразяват. Казах им – другари, това е лично мнение на вас. Уважавам го, то е различно, но това не е разцепление в партията. Защото нито вие, нито аз съм партията. Партията са членовете, а те не са ви упълномощили да пишете това“, коментира Нинова и признау, че имат различия от три години, но в никакъв случай това не означава, че партията е разцепена.

„Никъде в структурите на партията не се говори за разделение, разцепление. Ние на върха се караме. Фактът, че 7 часа дискутираме, спорим, че пред медиите има алтернативен доклад, че всички вътрешни опозиционери една седмица говорят различни неща пред медиите, е опровержение на твърдението, че сме авторитарна партия“, подчерта Нинова и обяви, че БСП е възможно най-демократичната партия, а не е като ГЕРБ, която свиква събрание, лидерът им говори, членовете пляскат и си тръгват без дискусия.

Нинова посочи още, че част от въпросното писмо, с което се иска оставката й е пълно с фалшиви новини, мъртви души и заклинания.

„Фалшива новина е в това писмо, че общинските ни съветници във Варна са гласували за председател от ГЕРБ. Фалшива новина е, че Градският съвет на Варна е искал оставката на ръководството, няма такова решение. Показах им примери за мъртви души и ги призовах да изчистим този процес в партията, ако искаме да управляваме добре държавата. Само преди седмица в централата пристигнаха формуляри от Варна за регистрация на членове, за издаване на електронни карти. Тези регистрации са от 2010 г. При проверката се установи, че 7 души от заявените са починали преди няколко години. Казах на другарите си, че това е нетърпимо“, заяви Нинова.

Тя поясни, че такова писмо не приема и обърна внимание, че се правят заклинания, че партията никога няма да спечели избори.

„Чакайте, как го разбрахте това? Това зависи от нас. Казах им, че не предлагат решения на проблемите. Ние имаме проблеми, разбира се, Не предлагат решения, освен едно – ако сте забелязали писмото завършва само с едно предложение за решение. Там се казва, че всички проблеми в партията ще се решат, ако сменим председателя. Т.е. не се дава обективна препоръка. Очевидно това е целта, защото предстои прекият избор на председател“, каза още лидерът на БСП.

На въпрос на БГНЕС вярно ли е, че в Сандански е закрит клуба и са били взети 3000 лв. от касата на партийната им организация, Нинова каза, че това го научава от агенцията ни и ще извърши проверка, и че не е видяла протестиращите на „Позитано“ 20, които стояха по време на пленума.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби