Стрелят по автобус на кандидатка за съветник във Видин

loading...

 

Автобус на кандидатка за общинска съветничка от ГЕРБ във Видин осъмна с изстрел в стъклото. Превозното средство, в което на ден се качват десетки хора е било паркирано пред жилището й, пише лупа.

Атака е имало и към друга политическа фигура в областта. По сред бял ден, в центъра на видинската община Ново село гумите на автомобила на новоизбрания председател на общинския съвет там са били нарязани.

 „В събота сутринта шофьорът, който дошъл да си обслужи автобуса и да го вземе да работи с него ми позвъни и ми каза, че стъклото е простреляно. Аз веднага слязох и позвъних на 112”, разказа пред NOVA Янита Каменова, която е била кандидат за общински съветник, но не е успяла да спечели достатъчно подкрепа.

„Имам доста пиперлив език и смятам, че на много хора това им пречи, не им е изгодно. Получавала съм доста предупреждения, съвети с усмивка да съм по-обрана в изказа си”, допълни тя.

Според нея атаката не е дело на политически опонент, а проблемът бил вътрешно партиен.

Колата на новия председател на Общински съвет – Ново село Иво Вергилов, също е станал обект на посегателство. Гумите й са били нарязани посред бял ден пред сградата на Общинската администрация. Криминалното деяние е извършено в четвъртък сутринта. Вергилов обясни, че е получавал многократно заплахи от влиятелни хора и от структурата на партията, общината и работното му място.

Двамата искат среща с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, за да го информират какво се случва във Видин. Към този момент има установен извършител на посегателството над автомобила на Вергилов.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби