Баща преби дъщеря си, удрял я със свещник по главата и казал, че нищо не става от нея

loading...

 

14-годишна е в тежко състояние и множество кръвонасядания, след побой от баща си.

Към момента момичето е стабилно и без опасност за живота, но прегледите показват контузия на главата, удари в гръдния кош и корема и счупване на носа, съобщи дежурният лекар от варненската болница "Света Ана", където детето е прието за наблюдение.

Двамата родители са разведени, но в момента са в съдебен спор за родителските права, информира БТВ. Мъжът е задържан за 24 часа, като фактите около инцидента все още се изясняват. Образувано е досъдебно производство за телесна повреда в условията на домашно насилие.

Ситуацията се е разиграла вчера в дома на бащата на момичето във Варна, разказа в майката на детето - Ирина. По думите й, той "искал да я убие", провесил я през парапета на терасата, удрял е със свещник по главата.

 Жената разказа, че много пъти са били потърпевши от домашно насилие, от страна на мъжа - и тя, и децата им. Срещу бившия й съпруг са заведени дела и са подадени множество сигнали до полиция и прокуратура. Майката е сигнализирала и до омбудсмана на страната Мая Манолова, както и до Агенцията за закрила на детето.

"Имам отправена и заплаха за убийство. Тези сигнали доведоха до заповед за защита на потърпевшите. А бащата е осъден на "пробация".

Към момента родителските права са присъдени на бащата, след делото за развода.

Майката е обжалвала и с решение на сливенския Районен съд от декември 2018 г. тя поема попечителството на пострадалото 14-годишно момиче и сестра й, но разпоредбата все още не е влязла в сила. Ирина разказа, че през февруари дъщеря й пожелало само да посети баща си във Варна, като искала да остане да живее в този град, с уговорката, че таткото се е променил, а и й липсва сестра й.

Към момента все още тече проверка и от Агенция за закрила на детето.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби