Свидетел разкри истинската причина за потъването на Титаник

loading...

 

 

Пожар и взривове завлекли великия кораб на дъното..

Знаем от голям брой книги и филми, че „Титаник“ е потънал заради айсберг, но наскоро появили се сведения сочат за това, че основната причина за потъването на кораба са били пожар и взривове.

Да разгледаме някои факти, които може да хвърлят светлина върху тези нови обстоятелства.

Останалият жив Вагинак Бюрат Вагинак Бюрат е жител на Константинопол. По онова време той е трябвало да отиде на командировка в САЩ. И „Титаник“ е бил единственият начин той да стигне до там. Бюрат е бил един от онези, които е оцелял при потъването на кораба и е видял със собствените си очи всичко.

Но неговата версия се отличава от официалната. След корабокрушението Бюрат е описал писмено какво наистина се е случило с „Титаник“. Вагинак е живял дълъг живот и често е говорил за своето „пътешествие“. Най-интересното е това, че мъжът никога не е споменавал айсберг.

Вместо това Бюрат винаги е разказвал за някакъв взрив, който бил довел до потъването на „Титаник“. В нощта на 15-и април Вагинак чул взрив. Токът в каютата му угаснал, а хората, намиращи се на горните легла, паднали на пода.

В резултат единият от спътниците му си ударил главата, а друг – си счупил ръката. Бюрат взел от каютата само парите си и паспорта си. Заедно със свой приятел той решил да скочи във водата, взимайки със себе си само спасителен пояс.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби