Как да разпознаем ранния стадий на шизофренията?

loading...

Всяка година по света болните от шизофрения стават с един и половина милиона души повече. Най-често заболяването засяга младите хора - в основната рискова група са хората от 20 до 30 години. „Rambler“ посочи как да разпознаем шизофренията в начален стадий в себе си или в любимия човек.

Необщителен
За някои хора нежеланието да общуват с други хора е само черта на характера, която присъства през целия им живот.

Струва си да се притеснявате, ако човек е бил душата на компания през целия си живот, лесно се е запознавал и обожавал шумни партита и в един момент изведнъж се е отказал от всичко това в полза на самотата и уединението.

Нездрав сън
Хората с шизофрения често страдат от безсъние или, обратното, спят твърде дълго в продължение на няколко дни.

Враждебно отношение към хората
Всеки коментар, направен от човек с психично разстройство, се възприема враждебно. И той не е в състояние да скрие агресията: в най-добрия случай ще започне да крещи на противника си, а в най-лошия случай ще атакува с юмруци.

Безразличие към мнението на другите
Обратният симптом на предишния може също да показва психични проблеми. Да не зависим от мнението на другите - не е лошо, но когато тази независимост е в умереност. Ако човек не се съобразява с близките си хора за нищо и не взема предвид чувствата им, това е тревожен сигнал./zdrave.to

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби