Съветите на Петър Дънов за коледните пости

loading...

От 15 ноември започнаха 40 дневните Коледни пости. До 25 декември християните се хранят само с растителна храна, като се въздържат от блажна. В определени дни се разрешава консумирането на риба. Коледните заговезни са в деня преди началото на поста, който започва от 15 ноември.
Смисълът на постенето обаче съвсем не се изчерпва с медицинските ползи. Човешката психика и физика са дълбоко свързани и пречистването на тялото е начин за постигане на духовна хармония. По време на поста ще забележите как все по-рядко сте нервни, раздразнителни или дребнави.

Най-малкото лишението от определени храни е каляване на волята, а именно от нея зависи успехът ни в повечето начинания. Петър Дънов дава съвети за всичко, включително и за постите. Според него гладът е една от силите в света, която поддържа живота. За да бъде здрав и силен, човек от време на време трябва да се подлага на този глад доброволно. Постът, по отношение на действия, се изразява в правенето на праволинейни неща. Например трябва да се прости на ближните, да не се говорят грешни неща, да не се подозира съпругът или съпругата в изневяра, съветвал е учениците си Дънов. Той вярвал, че само така телесният глад ще очисти и душата.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби