Борисов с нови разкрития за трагедията с 3-годишното момче

loading...

Днес следователи са иззели рецепти, документи и записи по случая с починалото 3-годишно дете. Родителите са снимали състоянието на детето в дълги записи.

Те са снимали и как се държат секретарките на шефовете на болниците. Просто съм потресен, за това са и толкова резки решенията ми. Това разкри премиерът Бойко Борисов по случая с починалото 3-годишно дете пред журналисти в Загреб.

„Разпитани са родителите и свидетели по случая с детето“, допълни още Борисов, цитиран от novini.bg.

Премиерът Борисов е в хърватската столица по повод Конгреса на Европейската народна партия (ЕНП). По време на конгреса ще бъдат избрани нови председател на ЕНП, заместник-председатели на партията и генерален секретар.

„И тук, както и в България, има само един кандидат. Казвам го за българската публика. Доналд Туск е изключителен приятел на България. Всички си спомняме приветствието му на български език за председателството ни. Познавам го добре, той е добър човек, а годините в Европейския съвет не отговаряха на енергичността му. Въпреки това той успя да договори председател на ЕК и условията за Брекзит. Не на последно място той е партиец, бил е премиер, познава Балканите. ЕНП правеше много компромиси, за да не ме разберете грешно, Жозеф Дол направи много неща, но Туск ще бъде по-твърд“, коментира още министър-председателят.

“Орбан е приятел на България, но с някои свои решения получи съдбата си да не е в ЕНП. Доналд Туск ще бъде твърд председател, точно такъв ни трябва за трудното време, което ни предстои”, отговори Борисов на въпрос как Туск да реши противоречията в ЕНП, включително и в Унгария.

“51 милиона лева отпуснахме за българските пенсионери, направихме така, че да ги получат преди празниците. Трябва да се отчете и вдигането на минималната пенсия. Нека не се подценяват тези неща – държавата и приходните агенции са работили много. Битката с корупцията и контрабандата е дала резултат, така че да имаме най-ниския външен дълг и бюджет на излишък. Ето сега сме в Хърватия, тук протестират заради ниските учителски заплати, при нас са двойни”, разкри министър-председателят.

Преди изказването си Бойко Борисов се срещна с бившия премиер на Италия Силвио Берлускони, който се обърна към българския премиер с думите: „Ако някога имаш нищо от нещо, ела в Италия, дори и само за вечеря. За всичко.“

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби