Земетресението, ударило мощно Балканите, се усети силно и в България

loading...

 

Земетресението с магнитуд 6,4, което удари Албания, в района на Дуръс, е усетено и в София Това съобщи Румяна Главчева, експерт-сеизмолог, дописен член на БАНИ, дългогодишен ръководител на секция „Сеизмология” в Геофизичен институт (дн. НИГГГ-БАН).

Трусът е усетен в 3:54ч. (04:54 българско време). Оценката е направена в сеизмологичния център на Геоложки проучвания, САЩ. Сайтовете на Албания и на Европейския център в момента са неактивни. Източникът на земетресението е в района на двойката трусове с магнитуди 5.6 и 5.2, станали на 21 септември т.г.

Земетресението е станало в близост до следните градове: 44 км западно от Тирана, 145 км югозападно от Призрен, 185 км западно от Скопие, 205 км югозападно от Прищина, 205 км североизточно от Таранто в Италия, 210 км източно от Бари, 280 км южно от Сараево, около 300 км югозападно от Ниш. Потребители в социалните мрежи споделят, че са усетили земетресението по високите етажи на столицата, както и в Благоевград. Те го определят като дълго и продължително.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби