Страшно е: Хора агонизират под руините след труса, молят за помощ

loading...

 

Има повече от 10 затрупани в град Дуръс при рухнал жилищен блок. БЛИЦ припомня, че силен трус с магнитуд 6,4 по Рихтер е ударило Албания. Поне 14 души се смята, че са останали под останките. Обадили са се за линейка. Стотици хора са прекарали нощта навън. На места се съобщава за още няколко рухнали сгради. 

По данни на българското посолство в Тирана електричеството и интернет връзката е прекъсната на много места в страната. В мисията ни е сформиран кризисен щаб и екипът е в готовност за оказване на съдействие. Не са постъпили данни за пострадали български граждани или за загубена връзка с наши сънародници в Албания.

В страната е създадена консулска група за взаимопомощ и информация, към която също не са постъпили данни за пострадали граждани на други държави.Земетресението, ударило мощно Балканите, люшна и България Трусът е усетен в 3:54ч. (04:54 българско време). Земетресението е станало на 34 км западно от Тирана.

Това е вторият силен трус в Албания, след един през септември с магнитуд 5,6 по Рихтер. Над 100 души бяха ранени, 500 къщи и 100 блока бяха разрушени или полуразрушени. Земетресението е усетено в Италия, Косово, Черна гора.

Земетресението е усетено дори в София и Благоевград по високите етажи на някои сгради.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби