Българин от епицентъра на свирепия трус: Беше страшно и дълго време

loading...

 

Мощното земетресение с магнитуд 6,4, което разтърси Албания, е било страшно. Според официалната информация са загинали трима човека, има и много разрушени сгради, под които са затрупани хора. Няма информация за пострадали българи, съобщиха от външното ни министерство. "Ситуацията малко се успоки, но беше страшно, пише блиц.

Около 4 ч. сутринта местно време се усети силен трус, който продължи около 30 секунди. Тези секунди бяха наистина дълги. Всички хора излязоха навън", разказа Раки Бело, наш сънародник, който живее в Тирана, цитиран от bTV.

Служителите на българското посолство в Тирана прозвъняват българите в Албания след силното земетресение. Засега няма данни за пострадали български граждани. В мисията ни не са постъпвали сигнали за бедстващи наши сънародници.

Няма пострадали и сред служителите на посолството ни и техните семейства. Сградата на мисията ни е напукана вследствие на труса. По линия на координационния консулски механизъм на Европейския съюз няма данни за пострадали граждани на ЕС при земетресението. Учебните занятия в Албания са отменени със заповед на образователния министър. В Дуръс и околностите, където са най-големи пораженията, няма ток и телефонна връзка.

В Тирана електричеството е възстановено. Към момента няма достоверни данни за жертви и пострадали сред местното население. При необходимост българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Тирана на телефони +355 4 22 33 155 и +355 4 22 32 906.
 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби