Тренд: Борисов трябва да уволнява по-сериозно

loading...

Оставката на Бисер Петков е повече изненада, това е нов жанр в управлението на Борисов. Обикновено оставките са свързани с обществени скандали.

Тук има нов детайл – за натрупани във времето проблеми, макар че виждаме повече натрупани проблеми в системата на здравеопазването. Това коментира в ефира на Нова ТВ социологът Евелина Славкова, агенция „Тренд“.

Контекста на тази оставка е чисто комуникационен. Петков не можеше да се справи комуникационно в публичното пространство, защото той е експерт, а не толкова политик.

Борисов изземаше функцията да обяснява проблемите в публичното пространство, защото това не можеше да направи Бисер Петков. Дали се тушира нещо по-голямо – може би беше опит.

Но смятам, че Борисов трябва да направи по-генерални стъпки, по-сериозни уволнения – повече вокали в рамките на правителството, например, аргументира позицията си Славкова.

По думите ѝ вече има натрупани много проблеми в социалната и здравната сфера. Обществото е недоволно и това трябва да се тушира. Очевидно е необходимо да се попадне на точния човек, който е способен да прави реформи.

Затова считам, че ще се търси такова лице, което да може да комуникира проблемите в социалната сфера и да обясни точно как ще се решават те. Но има и други министри, които не могат да комуникират с обществото и не могат да обясняват проблемите.

Ще трябва много сериозно отношение на правителството към необходимите реформи, които трябва да се направят в здравеопазването и социалната сфера, категорична е Евелина Славкова.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби