Баня с чудотворна вода в Кабиленския манастир цери сърдечноболни

loading...

 

Кабиленският манастир, чието име е „Рождество Богородично“, се намира на 7 км от Ямбол в северозападна посока от града.

Според древните легенди манастирът съществувал от времето на св. император Константин. Неговата майка света Елена знаела за лечебните свойства на водата в Кабиленския манастир и често изпращала хора да й носят от нея.

Кабиленският манастир бил женски. Когато България пада под турско робство, завоевателите започнали да търсят съкровища, за които се говорело в Османската империя.
Понеже не открили нищо, вбесени те сринали светата обител до земята. Едва през 1898 г. красива жена се присънила на селянин и му посочила мястото, на което се намира вълшебният извор. След като човекът започнал да копае на посоченото място, бликнала вода. Нейните лековити качества се прочуват надлъж и шир.

С нея немите проговарят, сакатите прохождат, а сърдечноболните оздравяват. За да има чудотворен ефект, когато влезете в банята да се къпете (облеете) с лековитата вода, която тече от чешмата, а обливането става с канчета, които се намират в помещението, не трябва да се подсушавате. Водата сама много бързо попива в кожата. Тя може да се пие по-дълго време, но в никакъв случай не трябва да се долива и разрежда с друг вид вода (от чешмата или пък минерална), защото лечебната й сила ще бъде отнета.

Ползването на водата от аязмото и тази, която наливате за вкъщи, е напълно безплатна, но е добре да оставите някакво макар и малко дарение за здраве и като знак на благодарност, че ви е дадена възможността да получите здравословни облекчения свише. Ако нямате възможност да оставите пари, занесете бутилка олио. Олиото се използва за кандилата в храма.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби