Ужасяващи новини за столичните ченгета, опъвали чадър над свирепа наркогрупа

loading...

 

Арестуваните униформени търсили наркозависими клиенти и ги принуждавали, включително чрез заплахи и побой, да купуват дрогата им.

По-рано днес стана ясно, че двама униформени полицаи от София са задържани за разпространение на наркотици.

Те са доставяли опиатите на уличните пласьори в работно време с патрулния автомобил. Дори са борели с уличната конкуренция в района.

Наркогрупата попада на мушката на антимафиотите преди около година, при разследването на палеж на автомобил и побой. Става ясно, че това са част от силовите действия на групата, която местните хора в Нови Искър, Мировяне, Требич и Доброславци наричат „Фирмата“, уточнява БНТ.

„Със сила, заплаха, нанасяне на телесни повреди и палежи на автомобили, принуждавали различни лица да разпространяват наркотици за тях“, заяви Сийка Милева, говорител на Специализираната прокуратура. Разследващите от ГДБОП попадат на следите на двама свои колеги от столичното Второ районно.

Униформените били служители на „Охранителна полиция“ и отговаряли за патрулната дейност именно за тези населени места. „Те са играели много важна роля в състава на групата. Подпомагали дейността на групата като разчиствали терена от други разпространители на наркотични вещества, които не били част от горепосочената група.

Също така те арестували посочени от ръководителя на групата лица срещу заплащане“, допълни Милева. Полицаите имали и друга задача – да набират клиенти, като за целта трябвало да намират наркозависими и да ги принуждават, включително чрез заплахи и побой, да купуват дрога именно от дилъри на тяхната група, а не от конкуренцията.

„Единият от служителите е в съседски и приятелски взаимоотношения с един от участниците в групата. Т.е. взаимовръзката между тях датира отдавна и традиционната комуникация между служителите на МВР и другите участници е по телефони – т.н. прави телефони, те са все пак служители с опит:, пояснява Стефан Банков, зам.-директор на дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР.

В дома на един от обвиняемите е намерен над половин килограм амфетамини скрит в кучешка храна. Една доза струвала 25 лева. „В друго жилище, което е обитавано от друг обвиняем, са иззети наркотични вещества намерени в спалнята в детско креватче“, разкри още Сийка Милева.

Повдигнати са обвинения на 10-има участници в групата. Според разследващите е възможно да се съберат доказателства и за други служители на МВР, които са били част от тази наркосхема.

 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби