Внимание! Човек наистина може да умре от... смях! Бурният смях, който не може да бъде

loading...

Изразът „умиране от смях“ характеризира нещо невероятно смешно и приятно. Всъщност хората наистина могат да умрат по време на смях и има много примери за това.

През 1989 г. лекар от Дания, Оле Бентсен, отишал на кино, за да гледа британско-американската комедия „A Fish Named Wanda“ с Джон Клийз, Джейми Лий Къртис и Калвин Клайн. 

Филмът изглеждал на човека толкова забавен, че започнал да се смее, без да престава и необуздано. В един момент пулсът на мъжа достигнал 500 удара в минута, смехът се превърнал в истерия и датчанинът получил сърдечен удар, от който умрял. Това не е първият пример за смърт от смях, но един от последните.


Отстрани изглежда, че е невъзможно да се умре от смях, защото всички знаем, че смехът удължава живота и че тези положителни емоции са полезни. Въпреки това, в най-редките случаи, бурният смях, който не може да бъде контролиран, може да доведе до необратими промени в организма. 

Например, продължителният смях провокира наранявания на вътрешните органи, увеличава пулса, както се е случило с датчанина, или пък засилва хода на съществуващите заболявания на мозъка и други органи. Ето защо смъртта от смях в медицинските документи се обозначава като спиране на живота на фона на спиране на сърцето или дори на задушаване.

През март 1975 г. 50-годишният британски зидар Алекс Мичъл гледа по телевизията любимия сителевизионен сериал Vkusnyashki и се смял непрекъснато в продължение на 45 минути. 

В края на поредицата мъжът починал от сърдечен удар, но вдовицата му изпрати на авторите на тази поредица не гневно писмо, а благодарност. Тя заяви, че последните минути от живота на съпруга й са може би най-щастливите.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби