Баба Руса от Бургас навърши 100 години и каза: Не оставайте сами – ще загубите себе си!

loading...

 

Бургазлийката Руса Михалева днес навърши 100-години. Столетницата отпразнува юбилея си в тесен семеен кръв в дома си в жк „Братя Миладинови“, където за повода се бяха събрали нейните деца, внуци, правнуци и приятели. 

„Самотата отчуждява хората. Човек може много лесно да загуби себе си, ако остане сам самичък, губи разсъдъка си. Аз никога не съм оставала сама и това може би ме поддържа психически и физически“, каза възрастната жена навръх юбилея си. Тя е категорична, че се чувства изключително добре и смята, че това е защото избягва да взима каквито и да е медикаменти. 

Михалева заяви, че въпреки възрастта си, тя все още чете и активно се интересува от случващото се по света и у нас. „Много ми хареса вестника на кмета – ред няма, запетайка няма, която да не съм прочела. Вече само четенето ме увлича, защото преди 4 години си счупих крака и не мога да се движа свободно – помагат ми роднините ми. 

Баба Руска, както й казват близките, е родена на 9 декември 1919 г. – по царско време. Тя още ярко си спомня годините на Втората световна война, когато е била едва на 25 години. „Не искаме да си тръгваме, много добре се грижиш за нас“, казвали руските военни, които били настанени да останат в дома на бургазлийката преди да заминат за фронта в последните етапи на офанзивата срещу Германия през 1944-1945 г.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби