България си възвръща "господството" над Черно Море? Какъв наш плавателен съд бълва огън?!?!

loading...

Показахме неотртазима военноморка мощ с няколко лодки, научи bradva.bg!!!!

Днес се навършват 29 години от вдигането на военноморския флаг на Република България на патрулна корвета „Решителни” от състава на Първи дивизион патрулни кораби, съобщават от ВМС, цитирани от Moreto.net.

И какво от това, питам аз???

Първи въпрос от колеги журналисти:

1. Какво означава патрулна корвета и с колко такива единици разполага РБ България в момента и не на последно място, каква е нейната цел?

2. Тази патрулна корвета има ли нафта да плава и амуниции да стреля и по кого ще стреля и най-важно за чия сметка?

3. С колко бойни караба, в това число и корвети, разполага българският военноморски флот и колко броя и колко от тях плавателни съда и екипаж могат да се противопоставят на управлявани от карибски и/или сомалийски пирати рибарски лодки, които не целят нищо повече, освен тлъста плячка на момента(такава в България няма, рибата е изядена и/или замразена), но може и пък да се намери, ако пиратите намерят побратими??!? (Африка)

4. Може ли българското правителство да платилмни умопомрачителния 1 милион долара на карибските/сомалийски пирати?

Годишнината беше отбелязана с тържествен ритуал в Пункт за базиране Варна, където е дислоциран дивизионът, който е част от флотилията бойни и спомагателни кораби на ВМС.

Корвета „Решителни”, проект 1241.2, тип „Паук”, е построен в бившия СССР през 1983 г. Корабът е приет в състава на ВМС на Република България на 11.12.1990 г. Първи командир на кораба е старши лейтенант Николай Пискулийски.

Предназначен е за изпълнение на патрулни задачи, борба с подводен противник, осигуряване на противовъздушно, противоподводно и противокорабно охранение на десантни отряди и конвои.

Командир на кораба понастоящем е капитан III ранг Добрин Василев.

Основните учения, в които участва корабът през 2019 г. бяха тактическото учение на единичния кораб (ТУЕК), националното военноморско учение с международно участие „БРИЗ 2019” и учението „ПАРАД 2019”.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби