Общо държавно ВиК дружество и повече контрол предалга Борисов

loading...

 

ВиК дружествата да се обединят в едно общо държавно дружуство, за да може по-лесно да се осъществява контрол върху инфраструкпурата. Това предложи премиерът Бойко Борисов по време на извънредното заседание на Министерския съвет заради водната криза в Перник.

По-рано днес министърът на икономиката Емил Караниколов заяви, че ще се предприемат радикални мерки за справянето с проблемния язовир "Студена" и с цялостната ВиК инфраструктура в града. Той заяви, че единственото решение е подмяна на цялата система.

Водопроводната мрежа в Перник е от 1952-1953 година и тръбите и са безобразно състояние, категоричен беше Борисов.

Пропуснато е златно време, и сега, в условията на криза, сме разпоредили да се направи изцяло нов магистрален водопровод. С него ще се намалят загубите на вода и няма да се злоупотребява и да се краде вода, посочи още премиерът и беше категоричен - вина може да се намери у всеки, който е участвал в управата на град Перник.

"В Перник са главният секретар на МВР и началникът на полицията и масово в страната се уплашиха. Всяка партия като дойде на власт, пита първо за ВиК дружествата и сега разбирам защо", каза Борисов.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби