Таксиджийка нагря мрежата с това открито писмо! Плаши с блокада на София!

loading...

 

Шофьорка на такси от София написа Открито писмо до управляващите, с което изразява своята лична позиция, но с което, сигурна е тя, са съгласни всички нейни колеги с жълти коли. Предлагаме ви целия текст на писмото с незначителна редакторска намеса:

Отворено писмо към всички вас, които ви издържаме, храним, купуваме апартаменти, къщи за гости, пълним банковите ви сметки и осигурихме бъдещето на праправнуците ви.

Аз съм шофьор на такси, говоря от мое име, но съм сигурна, че всички колеги са съгласни с мен.

Неуважаеми управляващи, тарифите на такситата не са актуализирани от 8 години. Плащаме 880 лв. за разрешително да си вадим хляба в София. Искам отговор, какво получавам в замяна? Къде ми са стоянките (работното място на таксита), където не трябва да воювам с частните коли да спра, за да работя, или на мол Парадайс, където всяка вечер ни пишат актове, защото има клиенти, но няма стоянка и сме нарушители? Къде са ми химическите тоалетни на всяка стоянка, както обещахте?

Къде ми е защитата като гражданин на Република България за живота и здравето, както е написано в конституцията? Къде са ми ежегодно актуализираните тарифи спрямо покачването на цените непрекъснато? Преди 8 години минималната заплата е била 240 лв. сега е 560 лв. (всъщност от 1.01.2020 г. тя вече е 610 лв. - Б.р.), ноооо ние караме на същите цени.

С какво да ремонтираме колите си или да купим нови, при условие че не мога да заделя пари за това? Вдигате пътния данък за старите коли. Такси може да е 15 години, а купувате самолети на 70 години. Всички таксита сме на метан или газ. Защо няма облекчение от данъците, а ги вдигате. По-евтини сме от градския транспорт и возим по 4 човека, но за нас Нямааааааа субсидии - както за нощните линии!

Имаме още хиляди въпроси, ако не ни обърнете внимание до 1 седмица, тогава ще ви принудим, знаете, че сме способни да блокираме цяла София. Ние също имаме зелени жилетки (вероятно дамата визира жълтите жилетки - Б.р.) и можем да поведем целия народ!

Внимавайте, тук сме и сме обединени и силни.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби