Борисов: Когато се изстрелват ракети, не е най-мирното време! Иран и Ирак са близо

loading...

 

„Първото ми позлволете да изкажа и своите съболезнования за жертвите в самолетната катастрофа в Иран. Няма български граждани, но не значи, че не ни е мъчно за загиналите“, започна пресконференцията Бойко Борисов по време на Първата сесия на Стратегическия диалог България-САЩ.

Премиерът коментира атаката на Иран над американски бази в Ирак.

„Сами разбирате, че когато се изстрелват ракети, днес не е най-мирното време. Иран, Ирак и Сирия са в непосредствена близост до България, като се има предвид, че Русия и Турция са под санкции – това е един много сложен регион. Ако се върнем и към събитията в Украйна, войната с Косово – аз се радвам, че след тази година и половина работа – САЩ разбраха, че може с нас и други държави в региона, можем да направим хората в този регион да живеят по-добре и да можем да гарантираме всички тези права, свободи и сигурност, което сме си поставили за цели“, заяви той.

„Иран, Ирак и Сирия са в непосредствена близост до България, като се има предвид, че Русия и Турция са под санкции – това е един много сложен регион. Ако се върнем и към събитията в Украйна, войната с Косово – аз се радвам, че след тази година и половина работа САЩ разбраха, че може с нас и други държави в региона можем да направим хората в този регион да живеят по-добре и да можем да гарантираме всички тези права, свободи и сигурност, което сме си поставили за цели“, добави Борисов.

„Относно мигрантската криза всеки знае какви проблеми има Гърция, но Бълагрия има нулева миграция. Посланик Мустафа видя на границата по какъв перфектен начин сме организирани. Турската граница пази границата, така както и ние пазим“, отбеляза премиерът, пише "Труд".

„Що се касае до визите – ние сме поискали две важни неща. За първи път въпросът за визите беше поставен от Тръмп. В момента сме под 10% в отказа на визи. Вече 2-3 г. с Канада сме в безвизов режим, те казаха, че нямат никакъв проблем с българските граждани“, каза Борисов.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби