Двойка пенсионери счупиха системата, посетиха 40 страни с парите за старини

loading...

 

Чжан Гуанчжу, който е на 71 години, и съпругата му 68-годишната Ван Чжунцзин взеха съдбовно решение, на което могат да завидят дори и младите хора. Напускайки зоната си на комфорт, а заедно с това и родната си страна, в която те прекарали почти целия си живот, двойката започнала да пътешества из целия свят.

По време на пътешествията си те успели да посетят над 40 страни. Европа, Азия, Южна Америка - китайците са посетили всякакви ъгълчета на планетата, за които други само могат да си мечтаят.

В тяхната сметка фигурират още Гърция, Португалия, Холандия, Белгия и Чехия. Те също са посетили САЩ и Мексико, Куба, Канада и дори Русия..., както и още 30 държави. Най-удивителното обаче е, че Чжан и Ван не са обикновени възрастни туристи, пътешестващи по сета на групи и с водач. По време на пътуванията си те се отказват от разкошните хотели и обичайния комфорт. Вместо това те си обуват удобни обувки, слагат на гърбовете си раници, а в тях само вещи от първа необходимост, и тръгват на път.

Освен китайския, пенсионерите знаят само малко английски, но езиковата бариера въобще не им пречи. В момента извън пределите на Китай двойката не пътува, но също и не стои на едно място. Те все така с раници на гърба изучават град след град и провинция след провинция в родината си, пише "Уърлд оф Бъз". Превод и редакция: БЛИЦ

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби