Стотици губят зрението си във Великобритания, а причината е шокираща

loading...

 

Инспектори във Великобритания, разследващи Националната здравна служба, констатираха, че 22-ма души месечно губят зрението си перманентно, след като системата на здравеопазването не е достатъчно ефективна и бърза. Проблемите в сектора започнаха да се изсветляват пбулично, след като 34-годишна майка е ослепяла и така никога няма да може да види своето новородено.

Митове и истина за лазерната корекция на зрението Родилката е стигнала до това състояние, след като прегледите ѝ били отлагани неколкократно в продължение на 13 месеца. Диагнозата е била ясна – глаукома. Заболяване, водещо до необратимо увреждане на зрението и в нередки случаи до пълно ослепяване и съответно лечението му не търпи отлагане. Последиците за жената са изключително тежки, поради което пациентката получила обезщетение в размер на 3,2 млн. паунда. Доц. д-р Александър Оскар:

Нелекувани навреме болести на ретината, водят до слепота Инспекцията е показала, че при 4500 пациенти с глаукома е имало подобни отлагания в продължение на седмици и месеци. В това число влизат 16 души, които перманентно си загубили зрението. Благотворителни и граждански организации алармират за здравна криза, като хиляди пациенти са застрашени.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби