Вълко Червенков ли е виновен за водната криза в Перник

loading...

Цената на водата поскъпва от първи януари. Някъде по-малко, някъде бая. Но навсякъде поскъпва. Това е предколедният дар от правителството, поредният след увеличените данъци.

Пардон – увеличението на водата е от КЕВР, с която правителството няма нищо общо. Онази комисия, начело на която стои чичкото Иван Иванов от СДС. Дето се чудят  как да го крепят на работа като коалиционен партньор.

А какво качество се предлага за тази цена на водата, никой не обелва и зъб. Никой и не казва каква ще бъде цената в малките населени места. Там, където си имат собствени ВИК дружества, собствени водоизточници и т.н. Подава се информация за проблемите с водоснабдяването в големите областни градове, цените там и толкоз. А в малките градчета  местните ВИК деребеи си правят каквото искат. Преди 4-5 години почти нямаше населено място, което да не беше изтърбушено от подмяната на водния цикъл. Било за хубаво, вече щяло да има вода, да няма режими, да не се вдигат цените. Кой ли вярва вече на тези приказки?

След водата и местните данъци и такси, данъците за колите вероятно предстоят и други повишения. Тримесечие по тримесечие - както обикновено става. За всяко тримесечие си има и конкретното повишение. Всички знаем как елегантно вдигат цените на парното през лятото. В същото време язовирите са в плачевно състояние. Точно от времето на Бай Тошо. Тези дни един от министрите, дето сега всеки ден виси в Перник, се оправда, че водопроводната мрежа в града била от 1954 г. Един шегобиец в мрежата веднага изригна: значи истинският виновник за пернишката водна криза е Вълко Червенков. Защо не е строил със стогодишна гаранция.
 
Валери Михов, Варна

retro.bg
 
 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби