Лекарите премахнаха бенка на момиче, но година по-късно стана страшно

loading...

 

През 2017 г. Макен Картър била диагностициран с меланом от първа степен. Тогава от гърба ѝ била отстранена бенка и момичето си мислело, че всичко е наред. В крайна сметка, според лекарите, след като е премахната бенката, туморът нямало да започне да се разпространява.

Сензационно! US-учени откриха кой продукт намалява рака на гърдата с 50%

Година по-късно обаче Картър започнала да изпитва симптоми на грип и мигрена, които продължили цял месец. Трябвало да отиде на лекар. Когато на пациентката ѝ бил направен MRI сканиране, в изображението са били открити пет мозъчни тумора.

Но ситуацията се оказала много по-лоша, след като специалисти направиха компютърна томография. Оказало се, че ракът се е разпространил и в черния дроб, белите дробове и костите на момичето.

Въпреки че Картър започнала химиотерапията почти веднага, ситуацията не се подобрила. Един от туморите започнал да кърви и спешно е трябвало да бъде отстранен. За шест месеца интензивно лечение лекарите не постигнали напредък. Момичето започнало да се подготвя за най-лошото.

9-те най-мощни хранителни вещества, които могат да убият раковите клетки

"Тогава за първи път разбрах, че мога да умра. Може би това е странно, но въпреки диагнозата ми, никога не бях мислила, че животът ми някога може да приключи", каза тя.

Последният шанс да се спаси живота на Картър е с лимфоцити, проникващи в тумора. За лечение се използват умножени Т-лимфоцити, които са по-устойчиви на агресивни тумори.

"Благодарение на това положение станах по-силен, по-смел и спокоен човек. И също... Разбрах какво са състраданието и съпричастността - неща, които никога не съм изпитвала досега", казва още тя./zdrave.to

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби