Голяма трагедия сполетя Селин Дион

loading...

На 92-година възраст почина Терез Дион, майката на световно известната певица Селин Дион, предаде Франс прес, като се позова на канадската телевизия Те Ве А.

Премиерът на провинция Квебек в Канада Франсоа Лього потвърди новината. "Тъжно е да научим за кончината на Терез Дион, на Мама Дион, която беше майка за всички жители на Квебек", написа той в Туитър.

Терез Дион и съпругът й Адемар Дион имаха общо 14 деца. Адемар почина през 2003 г. след дълго заболяване.

Селин е най-малкото дете в семейството. Именно майка й постави началото на певческата й кариера, като прати касета с изпълнения на Селин на импресариото Рене Анжелил. По това време Селин е на 12 години. Анжелил е впечатлен от гласовите данни на момичето и така започва кариерата й на певица. По-късно Селин се омъжи за Анжелил.

Самата Мама Дион пък водеше кулинарно предаване по телевизията в продължение на няколко години и продаваше сготвените от нея блюда под марката "Ястията на Мама Дион". Тя създаде също така "Фондация Мама Дион", която цели да подпомага успехите в училище на квебекски деца на възраст от 5 до 16 години, произхождащи от семейства в неравностойно положение.

Терез Дион имаше общо 32 внуци, 48 правнуци и 6 пра-правнуци.

Селин Дион е на турне, което е първото й от 6 години насам.

Източник: БТА

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби