Замразените лимони ви спасяват от диабет, тумори, наднормено тегло

loading...

Лимоните съдържат антиоксиданти, които помагат в лечението на много заболявания. Обаче, изстискването на сок от лимон няма да предостави максималните ползи от този плод и поради тази причина е по-добре да ги замразявате, понеже кората съдържа полезните вещества.

Тя има способността да стимулира имунната система, да нормализира нивата на холестерола и да предпазва от развитието на рак. Освен това, кората предоставя антимикробни действия и предпазва от инфекции, причинени от гъбички и бактерии, както и премахва червеи и паразити от тялото.

Цитрусови плодове за справяне с високия холестерол

Ползи за здравето от лимоните:

Предпазват от симптомите на астма;

Подсилват имунитета;

Лекуват възпалението;

Снижават рисковете от инсулт;

Предпазват от рак;

Пречистват бъбреците и черния дроб;

Предпазват от и лекуват стрес и депресия;

Много са ефикасни срещу бактериите.

Кората на лимона премахва ставните болки завинаги

Лимони срещу рак

Според последни изследвания, кората на лимоните предоставя чудесни хранителни вещества и е много силна в унищожаването и премахването на токсичните шлаки от тялото. Поради тази причина лимоните се препоръчват в лечението срещу рак. Много изследвания потвърждават това.

Направени бяха повече от 20 лабораторни теста през седемдесетте години на миналия век и експертите доказаха, че замразените лимони унищожават злокачествените клетки при 12 вида рак, включително при рак на панкреаса, белите дробове, простатата, гърдата и дебелото черво. Замразените лимони са дори по-силни от химиотерапията в унищожаването на рака, а са много по-здравословни и безопасни решения от нея. Лимоните оставят здравите клетки незасегнати, докато химиотерапията ги унищожава.

Кой човек с ума си ще замрази лимон?

Извличайте най-много от лимоните

Кората на лимоните съдържа 5-10 пъти повече витамини от сока. Според д-р Мерилин Гленвил, диетолог и експерт в областта на женското здраве, лимонената кора е полезна за цялостното здраве понеже повечето от антиоксидантите са по-скоро в нея или в бялата й месеста част, а не в месото на плода. По-добре е да си правим смути, а не сок, понеже по този начин ще консумирате целия плод и нито едно хранително вещество няма да бъде изхвърлено.

19 балансиращи ползи от този сутрешен тоник с лимон и хималайска сол

Хората не си падат много по цитрусовия плод заради киселия му вкус. Обаче, ето рецепта, която извлича максимума от лимоните без да усещате вкуса.

Измийте и дезинфекцирайте лимоните със сода за хляб или с ябълков оцет;

Изплакнете ги с вода и попийте водата с хавлиена кърпа;

Сложете ги във фризера за една нощ;

Когато лимоните са напълно замразени, настържете ги наред със семките, месото и кората;

Сложете настърганите лимони във форми за лед и ги дръжте във фризера. Използвайте кубчетата когато искате.

Те ще придават по-пикантен вкус на ястията ви. Можете да ги добавяте в супи, салати, кисело мляко, сосове за спагети, смутита, сокове, чай, ободрителни напитки, печива и домашно приготвен сладолед.

Още за лимоните:

Вярвате или не, този трик с лимони ще промени живота ви завинаги спасявайки ви от негативната енергия

9 начина да изхвърляме токсините с лимони

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби