Нинова обяви какво е решението на водната криза

loading...

 

ГЕРБ трябва да отговарят на въпроси и да дават обяснения. Смятам, че в момента те отклоняват вниманието с подобни въпроси от рода на "това е саботаж", "опозицията замисля сваляне на легитимния кабинет". Служебният кабинет трябва да положи всякакви усилия да се решат проблемите.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в Сутрешния блок на Нова тв, след като вчера партията й внесе четвъртия вот на недоверие към правителството. "Кризата с водата е национален проблем и не е само в Перник. Дължи се на некомпетентното управление на сектора в национален план. Уважавам това, което каза вчера Йорданка Фандъкова", допълни тя. Според Нинова решението за холдинга е взето в кризисна ситуация и изглежда "малко паническо".

Този холдинг няма да обхване цялата национална система. Големи ВИК дружества остават извън това. Много повече пари трябват от 1 млрд. А тези пари ги няма в бюджета. Трябва да видим откъде ще дойдат и как. 400 язовира са в предаварийно състояние. Къде са 500-те милиона, дадени за тях", пита лидерът на БСП. Попитана от водещите какво предложение има БСП за решаване на водната криза, Нинова обясни: "Утре сме поканили всички големи, известни и авторитетни хидроинженери и специалисти, които са строили тези съоръжения. Утре всички те ще бъдат на "Позитано". В момента политиците трябва да стъпим на експертиза, а не на популистки предложения. Искам утре да чуя хората, които са строили тези неща, за да знам. Дали Бели Искър ще издържи? Там има проблеми със стената," предупреди Нинова. Според нея приоритет в момента е да се ремонтира стената на яз. Бели Искър, защото има риск да създаде огромен проблем за столицата. Тя отбеляза, че този, който отговаря за нея, трябва да понесе отговорност, след като не е направил ремонт навреме. "Представете си, че нещо стане с тази стена. Една криза не може да се гаси с потенциална нова криза. Не искам да кажа на глас какъв проблем може да стане. Ако стената поддаде и се скъса. След земетресението в Самоков се обадих на кмета и той ми каза, че най-големият ми страх е стената на язовира.

Това е голяма опасност", каза още Нинова. "Експертно не е работа на политиците да казват какви тръби и къде да се слагат. Управлението на един сектор се опира на експертиза", каза още тя. Според нея най-странна е позицията на патриотите. "Патриотизъм, в който тровиш собствения си народ е "антипатриотизъм". Да си изтрият думата "патриоти". Те вече дори не са обединени. Те искат да удържат управлението на всяка цена" заключи Нинова.
 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби